İlham Verici Filmler

   Bazen harekete geçmek için ufacık bir kıvılcıma ihtiyaç duyarız. Bu kıvılcım belki çevremizden bir insanın söyleyeceği bir sözden belki de izlediğimiz güzel bir filmde geçen bir diyalogdan kaynaklanır. İşte bu kıvılcımı yakabileceğine inandığımız birkaç filmi sizinle paylaşıyoruz.


Dead Poets Society / Ölü Ozanlar Derneği


    Dram, komedi türünde olan film; 50’lerin Welton Akademisi ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan bir okuldur. Okul yönetimi muhafazakar tutumuyla okulu öğrenciler için sıkcı bir hale getirmiştir. Derken bir gün okula yeni İngilizce öğretmeni John Keating gelir. Okuldaki diğer öğretmenlere benzemeyen Keating öğrencilere İngilizce dersi vermekten çok onlarla eğlenmeye ve bakış açılarını genişletmeye çalışır.

    Filmde asıl anlatılmak istenen anın tadını çıkarmanın ve bakış açısını genişletmenin her şeyden daha önemli olduğudur.


Moneyball / Kazanma Sanatı


    Dram, biyografi türünde olan film; Billy Beane’ nin gerçek hikayesinden yola çıkarak Beane’nin daha önce hiç denenmemiş bir strateji ile beyzbol kurallarını tamamen değiştirmeye çalışmasını konu alıyor. Billy Beane üniversite yıllarına giriş yapmak üzereyken oyun avcıları tarafından keşfedilir fakat başarılı olamaz. Kariyerine yine de sporun içinde devam etmek isteyen Beane “Oaklan A” takımını kurar. Kısıtlı bir bütçeyle kurduğu bu takımla zengin kulüplere meydan okur. Fakat bunu yaparken beyzbol sporunun temel inançlarını baştan aşağı sarsar. Onun yöntemleri kabul görmese de, Beane inancını ve azmini yitirmeden bildiği yönde ilerlemeye devam eder.

    Moneyball, imkansızı başarıp bu denli teknik bir konuyu olabildiğince evrensel bir biçimde aktarmayı başaran nadir spor dramalarından biri olduğu için çok beğeni toplamıştır.


Finding Neverland / Düşler Ülkesi

 
   Uzun matrajlı, fantastik, Kurgu, macera ve bibliyografi tarzı olan filmde, Peter Pan’ın yaşamından kesitler görülebilir.

    Filmde Barrie,son yazdığı oyun da izlenmeyince sıradan hayatının farkına varan ve artık bunun daha fazla devam etmesini istemeyen bir adamdır. Barrie tesadüf eseri 4 çocuklu Davies ailesiyle karşılaşır. Sonra hayalgücü devreye girer ve çevresindeki herkesi bir roman kahramanı gibi görmeye başlar. Yaratıcılığın önemini vurgulayan filmde Barrie’nin, Davies ailesinden ilham alarak hiç büyümek istemeyen çocukların hikayesi Peter Pan’ın yaratılışını izliyoruz.


La Vie En Rose / Kaldırım Serçesi


    Müzikal, biyografi ve dram türünde olan film; Fransa’nın belki de en ünlü sanatçısı olan Edith Piaf’ın hayatını etkileyici bir şekilde anlatıyor. Alkolik bir sokak şarkıcısı anneye ve sirkte gösteri yaparak hayatını kazanan bir babaya sahip olan Edith Piaf’ın kenar mahalleden çıkıp nasıl ülkenin en büyük şarkıcısı olduğunu anlatırken yaşadığı çöküntüleri ve hayal kırıklıklarını da gözler önüne seriyor.

    Filmde anlatılmak istenen hayallerinin peşinden koşmak ve hayallerimize ulaşmak için karşımıza çıkan her engeli aşmak için çabalamamız gerektiğidir.


Million Dollar Baby /  Milyon Dolarlık Bebek

   
Dram türünde olan, 4 Oscar alan ve vurucu final sahnesiyle dikkat çeken Million Dollar Baby filmi 3 karakter etrafında şekillenmektedir. Karakterlerden biri hikayeyi baştan sona anlatan, aynı zamanda olayın büyük çoğunluğunun geçtiği spor salonunun bütün işlerini yürüten eski boksör Eddie Scrap-Iron Dupris. İkinci karakter, spor salonunun sahibi ve boksörlerin hem hocalığını hem menajerliğini yapan Frankie Dunn. Ana karakter ise, boksör olma hayali kuran, hayatını buna adayan, ailesinden uzakta çalışarak hayatını kazanan 30’lu yaşlarındaki Maggie Fitzgerald. Önceleri kadın boksörle çalışmak istemeyen Frankie Dunn, Maggie Fitzgerald’ın azmini görünce onu çalıştırmaya karar verir. Böylelikle bu 3 karakterin yolları kesişir. Film 3 karakterin önüne çıkan engelleri nasıl aştığını anlatmaktadır.

İzlerken sıkılmayacağınız, size zamanınızı boşa harcamış hissi yaşatmayacak olan bu filmleri en kısa sürede izlemeniz ve kıvılcımı yakmanız dileğiyle, kendinize iyi bakın.